Apetina en Tebutop - 5 Dagen

suriname-holidays-apetina-tebutop-expeditie-105-1024×683
Apetina en Tebutop
600

Slapen in een hangmat, baden in de rivier. Terug naar de natuur dus! Voor zover mogelijk volgens de traditionele leefwijze van de Wayana.

Na anderhalf uur vliegen komt het vliegtuig vlak voor de rivier tot stilstand. Wayana-jongens wachten de bezoekers op om ze met een korjaal naar Pïrëumë (Apetina) te brengen.

Dit dorp werd rond 1940 gesticht, na een massale uittocht van het Wayanavolk uit Brazilië. Door stammenoorlogen vluchten de Indianen, trokken over de Paru rivier en over de Tumuchumac bergrug naar Suriname.

Avonturiers kunnen hier hun hart ophalen. Je kunt onder andere de Tebutop beklimmen en en overnachten in een kamp aan de rivier!

Er is ook een 8-daagse tour mogelijk. Neem daarvoor contact met ons op via het contactformulier!

Dag1

We vertrekken ‘s morgens vroeg naar Langetabbetje waar we overstappen in de korjaal. Na ongeveer twee uren varen afhankelijk van de waterstand over de imposante Marowijnerivier, komen we aan bij ons eerste basiskamp Manja Tabiki in de omgeving van Loka Loka.

Dag2

De volgende dag staat in het teken een intensieve jungle wandeling door ongerept regenwoud naar de Mina-waterval, waar we heerlijk kunnen afkoelen in het bruisend water.

Dag3

De derde dag varen we via sula’s verder en brengen een bezoek aan Stoelmanseiland, we overnachten in een hangmattenkamp op Sidon Lukoe.

Dag4

Na een nachtje wiebelen in de hangmat starten we met een boswandeling naar de voet van het Lelygebergte, waar we afkoelen onder een waterval. Terug in het kamp, stappen we in de boot voor een tocht van anderhalf uur naar Drietabbetje, dit eiland is de residentie van het grootopperhoofd der Aucaners. We maken kennis met de bewoners en overnachten in eenvoudig hangmattenkampje op Drietabbetje. De trekking gaat verder, via sula’s naar het inheems dorp Apetina aan de Tapanahony-rivier. Onderweg maken we verschillende stops en moeten we op diverse plaatsen de boot door de sula’s slepen; dit is afhankelijk van de waterstand. In Apetina leven zo’n 250 Wayana indianen zoals hun voorouders dat al eeuwen doen: in hutten op palen. Tijdens de volgende dagen maken we kennis met de bewoners van Apetina en hun cultuur en beklimmen we de 374 meter hoog Tebutop, een intensieve wandeling door het Amazonewoud naar de top van deze kale granieten rots. Het uitzicht over het oerwoud en de rivier is de welverdiende beloning.

Dag5

De laatste dag varen we naar Drietabbetje waar vandaan we terug vliegen naar Paramaribo.

Inbegrepen

  • Vervoer
  • Accommodatie
  • Activiteiten ter plekke
  • Gids
  • Lekker eten en drank
Vanaf EUR600/persoon
600
Totaal 600 EUR
Translate this website